Nya BMW X7 avtäckt!

Sedan BMW gav sig in i SUV-klassen 1995 med X5 har vi fått se en hel del nya SUVar. Nu avtäcks X7:an - och det är minst sagt en bjässe!

Trots att en stor mängd SUVar släppts från BMWs håll sedan 1995 har ingen gått om X5:an i storlek - förens nu. BMW X7 mäter nästan 2,5 decimeter längre än X5:an och har plats för hela sju personer på tre stolsrader.

Sätena är stora och bekväma, längst bak i bilen är de två sätena fullstora och utrustade med armstöd, mugghållare och USB-portar. Den mellersta stolsraden är i sin tur utrustad med tre säten men går att byta ut mot två fullstora säten och ger dig då en sexsitsig SUV istället. Bagageutrymmet är med alla säten på plats 326 liter men kan genom nedfällning bli hela 2,120 liter stort.

Missa inte vårt test av Volvos nya S60!

 

Utöver det är interiören som standard klädd i Vernascaläder och späckad av teknologiska egenskaper som automatisk klimatkontroll, Ambient Lighting och dynamisk interiörbelysning. Efter detta kan du själv designa interiören efter egen smak med olika tillval som BMW erbjuder.

Exteriören är likt resterande bilar i x-serien väldigt lyxig. Framtill är bilen utrustad med BMWs största njurar hittills och dubbla slimmade strålkastare. BMW X7 har stora fönster och ett högt avstånd till marken. Det kombinerat med den breda fronten förstärker intrycket av X7:ans mäktiga storlek.

Försäljningen av BMW X7 är redan påbörjad och vi kommer att börja se dem åka längst vägarna i mars 2019. I Sverige kommer den att kosta cirka 873 000 kronor.

 

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik