Här är Audi R8:s nya facelift

På Parissalongen i år fick vi nöjet att se tävlingsversionen av Audi R8 - nu får vi äntligen se versionen som är gjord för gatan!  

Audi R8 LMS GT3, som är tävlingsversionen av Audi R8, visades upp i Paris i år men nu avtäcks alltså en uppdaterad version av personbilen R8. Den nya Audi R8 är både starkare och snabbare än tidigare med hela 50 procent av sina komponenter tagna från tävlingsbilen och 60 procent från GT4-versionen.

De nya bilderna på Audi R8 skvallrar om små uppdateringar när det kommer till designen för en mer sportig look. Till exempel är gallret baktill på bilen omgjort och löper nu längst hela baksidan på bilen istället för att bara vara koncentrerat under baklamporna. Även avgasrören är utbytta från små och diskreta till stora och pampiga. Utöver detta är det dock inte mycket som har hänt på Audi R8:s exteriör. Vi ser inga större förändringar i interiören heller.

 

Motorn är en V10 på 5,2 liter och kommer att finnas med två effektuttag; en med 570 hk och 620 nm och en med 620 hk och 580 nm. Det finns även en performance-version men det erbjuder bara 10 extra hk och ingen ökning av det maximala vridmomentet.

Den nya Audi R8 har kapat bromssträckan med 1,5 meter vid 100 km/h och hela fem meter vid 200 km/h. Andra modifikationer har också gjorts när det kommer till styrningen och fjädringen för att öka skillnaderna mellan körlägen och kunna erbjuda skarpare köregenskaper.

Det har tidigare spekulerats kring att R8-modellen ska läggas ned till 2020, om det är sant eller inte är inte bekräftat av Audi. Det skulle dock förklara de minimala skillnaderna från tidigare versioner. Nya Audi R8 kommer att äntra den europeiska marknaden i början av 2019.

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik