Då kommer Tesla Model 3 till Europa!

För två och ett halvt år sedan avtäcktes Tesla Model 3, men först nu har den premiär på den europeiska marknaden. Tesla Model 3 ställs ut på Parissalongen i år!

Tesla brukar vanligtvis inte delta på de traditionella bilsalongerna. Men i år återfinns de på Parissalongen och Tesla Model 3 presenteras i Europa för första gången. I början eller mitten av 2019 kommer bilen att finnas tillgänglig för försäljning i Europa. Innan dess måste den bara anpassas efter europeiska krav och standarder.

Missa inte vårt test av Volvos nya S60!

 

Produktionen av Tesla Model 3 har inte varit helt problemfri. Produktionen har tidigare stoppats då den automatiserade monteringen inte har fungerat som den ska. Enligt Tesla ska det haft att göra med att stora delar av bilen är byggda för hand. De bilar som gjorts hittills har vikts åt den amerikanska marknaden. Men eftersom produktionen äntligen tagit fart kommer Model 3 nu till Europa.

Ett antal Europa-anpassade Model 3 har registrerats sedan en tid tillbaka, men för ungefär två veckor sedan registrerades ytterligare sju stycken. Det är dock en mycket liten andel av de Model 3 som producerats hittills. Enligt Tesla har 53 236 Model 3 färdigställts under årets tredje kvartal. Numera ligger produktionen på 5000 bilar i veckan.

Tesla levererade, under samma kvartal, 83 500 bilar - uppdelat mellan Model 3, Model s och Model X. Där utgjorde Model 3 hela 55 840 av de bilarna.

Välj ett av alternativen. Ditt svar är anonymt.
author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik