Världspremiär för nya Mitsubishi L200 - lanseras i 150 länder

Mitsubishi tillkännager idag världspremiären av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok. Bilen kommer att börja säljas i Thailand den 17 november. I Sverige lanseras bilen hösten 2019.

Nya L200 är den senaste versionen av en modell som firar fyrtioårsjubileum i år och som tillverkas på Mitsubishi Motors fabrik i Laem Chabang i Thailand.

Bilen är en strategiskt viktig global modell som, efter lanseringen i Thailand, kommer att spridas såväl till övriga asiatiska marknader som till Oceanien, Mellanöstern, Europa, Afrika och Latinamerika. Den kommer slutligen att säljas i ungefär 150 länder över hela världen, det skriver Mitsubishi i ett pressmeddelande.

I samband med världspremiären slog Mitsubishi Motors VD, Osamu Masuko, fast att:

”Den nya L200 är en av våra strategiskt viktigaste globala modeller och dess framgång är avgörande för företagets hållbara tillväxt. Den nya versionen innebär, 40 år efter att modellen första gången lanserades, avsevärda förbättringar vad gäller livslängd, pålitlighet och komfort. Jag är helt övertygad om att den nya L200 kommer att tillfredsställa alla olika behov som våra kunder över hela världen kan tänkas ha”.

author image

Brand Arena

Kontakta mig
logo nyteknik