Tredje generationens MINI JCW GP bekräftad

Tredje generationen av den populära MINI JCW GP är bekräftad och kommer att börja ses i olika showrooms 2020.

Peter Schwarzenbauer, Styrelsemedlem hos BMW, har bekräftat att en tredje generationens MINI JWC GP är på väg. I sig själv är det ingen större nyhet eftersom Schwarzenbauer bekräftade detta redan 2016. Vad som är spännande dock är att den ska baseras på John Cooper Works GP Concept.

Konceptbilen visades upp 2017 på Frankfurt Motor Show och skapade minst sagt ett buzz. GP Concept har den mest aggressiva designen en MINI har sett hittills. Den har betydligt bredare spår och utsvängda hjulhus, detaljer i kolfiber, lätta 19-tums hjul, en enorm bakvinge och en ploglik spoiler framtill.

Ryktet säger att den nya generationens MINI JWC GP inte kommer att röra sig långt ifrån konceptets design. Smygfoton har skvallrat om att bakvingen behålls på den nya produktionen men däremot att den avancerade spoilern verkar vara bortvald. Inte heller kommer den vara så lätt som konceptbilen var, däremot inte lika tung som de tidigare standardbilarna heller.

VAD VILL DU VETA OM DIN NYA TJÄNSTEBIL? HJÄLP OSS ATT HJÄLPA DIG

Motorn kommer att utgöras av en uppdaterad version av den 2,0-liters, fyrcylindriga turbomotorn som standardversionen av MINI John Cooper Works har. Det är en bensinmotor med 280 hk. Enligt dem själva beskrivs GP Concept som “körglädje i sin renaste form”.

Tidigare generationers John Cooper Works GP har bara tillverkats i 2000 exemplar var och även denna generation förväntas ha ett lågt produktionsantal.

 

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik