Tesla skrotar tillval – och höjer priset

Henry Fords kända Model T-uttalande: ”You can have any color as long as it’s black” verkar snart passa bra in även på Tesla Model S och X. För från och med nu har individualiseringsmöjligheterna minskats och hugade spekulanter får nöja sig med mer standardorienterade tillval.

Ett sådant exempel är att interiören numera går att få i tre olika utföranden.

Som standard är det svart skinnimitation och paneler med askträinslag som gäller. Men lägger man till 16 600 kronor kan man istället få vita stolar med dekor i mörk askträ eller krämfärgade säten, ljust innertak samt ekträdekorer. Det här gäller för de enklare modellerna.

För de som slår till på toppmodellen P100D är det kolfibertrim istället för träpaneler. Därtill är sätena ventilerade och går att få i svart eller vitt. Ur tillvalslistan försvinner även extrasätena i Model S.

BMW 530e laddhybrid – körglädje med komfort och prestanda (annons)

Svart skinnimitation med askträ

Krämfärgade stolar med ekdekor och ljust innertak

På utsidan har man även där dragit ner på valmöjligheterna och numera är det fem färger och tre olika fälgar. Standard på Model S är även fast glastak vilket innebär att fästen för takbox inte finns.

UPPDATERING: Tesla hörde av sig till oss och meddelade att sollucka som tillåter tackräcke fortfarande går att få, dock som ett ”off menu option”. Glädjande för alla skidentusiaster som vill få upp laggen på taket.

Priset på bilarna har stigit något och en Model S startar nu på 967 880 kr, för Model X är tröskelpriset  1 055 680 kr. Dock ska det sägas att i den dyrare prislappen ingår numera premiumpaketet vilket inkluderar ”Bioweapon Defense Mode” med sjukhusklassat hepafillter, eluppvärmd ratt samt sädet. För Model X ingår nu självöppnande förardörr.

Så förutom färg är det enda egentliga tillvalet huruvida du vill uppgradera Autopiloten eller ej (55 000 kr). Men som en känd filosof sa: ”I valet kommer ångesten...”

Pris Model S

75D – 967 880 kr
100D – 1 192 780 kr
P100D – 1 582 680 kr

Pris Model X

75D – 1 055 680 kr
100D – 1 240 380 kr
P100D – 1 683 530 kr

author image

Felix Björklund

Kontakta mig
logo nyteknik