Svenska hybridförare diggar el

Brittiska tjänstebilister orkar inte ladda, men ”hybridkultur” är olika. Nu kommer Volkswagen Sverige med ett inspel.
I en ny studie de har gjort framgår det att nio av tio laddar sin bil minst en gång per dag.

 I förra veckan rapporterades att brittiska tjänstebilister helt verkar förbise fördelarna med att ha en hybriddrivlina. Istället för att kamma hem miljöfördelarna eldriften kan ge – struntade de helt i att ladda bilarna.

Men det är ute på brexit-ön. Här i Sverige är vi flitiga med sladdandet. Det visar en studie som Volkswagen har gjort. De har frågat förare av hybridmodellerna Passat- och Golf GTE hur ofta de laddar – och svaret är övertygande.
Mer än hälften av de tillfrågade säger att de kör minst 80 procent på el. En siffra som faktiskt till och med bättre än när den svenska generalagenten gjorde samma studie för två år sedan.

– Jag är glad över att så många av våra kunder pluggar in kontakten, men jag är inte överraskad. Kunderna har både miljöskäl och ekonomiska skäl att maximera körningen på el, säger Sten Forsberg, chef på Volkswagen Sverige.

Vidare visade undersökningen att nio av tio laddar bilen minst en gång per dag – och nära 30 procent angav att de ”pluggar in” flera gånger per dag.

VAD VILL DU VETA OM DIN NYA TJÄNSTEBIL? HJÄLP OSS ATT HJÄLPA DIG

– Det är fenomenalt bra att så många kör så mycket på el, men också ett intressant faktum att nästan tre av tio laddar sin bil flera gånger per dag. Det visar att man maximerar eldriften, men visar också behovet av bra laddmöjligheter när allt fler skaffar laddbara bilar, säger Sten Forsberg.

I undersökningen, som omfattade 200 svar, var det ingen av deltagarna som inte laddade sin bil.

Så VW-förare är väldigt ”laddade” och enligt den studie vi på Alla Tjänstebilar gjort så är de faktiskt bättre än det svenska snittet. När vi ställde frågan till er läsare så var det många som angav att de inte laddade, eller endast gjorde det sporadiskt. Totalt sett var det endast 70 procent som var flitiga laddare.

author image

Felix Björklund

Kontakta mig
logo nyteknik