Mercedes nya plug-in med diesel - så blir priserna

Nu är det säljstart för Mercedes nya generation plug-in hybrider med en elektrisk räckvidd på drygt fem mil. Den stora nyheten är att E-Klass kommer som plug-in hybrid med både diesel och bensinmotor. Även toppmodellen S-Klass kommer nu som plug-in hybrid med namnet S 560 e. Under 2019 lanseras ännu fler modeller som plug-in hybrider.

Resultaten av Mercedes-Benz stora elbilssatsning på 100 miljarder kronor börjar snart synas i bilhallarna. Ett av de första exemplen är den helt nya generationen plug-in hybrider där E-Klass nu har svensk säljstart.

Den stora nyheten är att E-Klass kommer som dieselhybrid i både kombi och sedan med benämningen E 300 de. Priset för E 300 de börjar på 572.900 kr för sedan och 590.900 kr för kombi. Förmånsvärdet med miljöbilsnedsättning baseras på E 220 d.

Samtidigt laseras också Mercedes-Benz S 560 e med en klassisk sifferkombination i modellnamnet, men som även den är bestyckad med Mercedes senaste teknik för plug-in hybrider. Räckvidds och laddningssiffrorna är desamma som på E-Klass modellerna. Priset i grundutförande är 1.142.000 kronor.

author image

Brand Arena

Kontakta mig
logo nyteknik