Läckta uppgifter för nya Jeep Gladiator

Till Jeeps stora förtret, och våran glädje, gjorde någon hos dem ett stor misstag när både bilder och specifikationer för Jeep Gladiator läcktes på deras egna sajt. Se de första bilderna här!

Den storslagna avtäckningen var planerad och skulle ske på bilsalongen i Los Angeles den 28 november, men riktigt så blev det inte den här gången. Både bilder och specifikationer på nya Jeep Gladiator lades upp på Jeeps egna sajt. Jeepgladiatorforum.com lyckades såklart spara informationen innan den snabbt togs bort från sajten igen.

De läckta uppgifterna bekräftar att Jeep ska ta sig in i pickupsegmentet ännu en gång till mångas stora glädje. Jeep Gladiator är en pickup-version av deras Wrangler-bil vilket syns tydligt på pickupens look. Den är väldigt klassiskt med sina räta vinklar och raka linjer. Det betyder även att Gladiatorn kommer att ha samma fördelar och talanger som Wrangler.

Till likheterna hör terrängdugligheten som möjliggörs av fyrhjulsdriften, de låsbara diffarna, det 84 centimeters vaddjup den har och en hel del annat. Till olikheterna däremot hör såklart det cirka 1,5 meter långa flaket som är utrustat med en del praktikaliteter som eluttag och lastöglor. Enligt Jeep toppar Gladiator klassen i lastvikt som ligger på 725 kg och dragkapacitet som ligger på 3 470 kg.

Från början kommer två motorer vara aktuella för Gladiator; 3,6-liters Pentastar V6:a och en 3,0-liters dieselmotor. Bensinmotorn kommer finnas tillgänglig att kombinera med en åttastegad automatlåda eller en sexväxlad manuell, medan dieselmotorn (som kommer att lanseras senare än bensinmotorn) endast kommer med en automatlåda.

Trots att uppgifterna läcktes innan det var meningen behöver vi åtminstone inte vänta speciellt länge innan resten blir avslöjat. Jeep Gladiator visas upp 28 november på bilsalongen i Los Angeles.

 

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik