Kolla in Aston Martins suv – DBX

Först Bentley, sen Rolls Royce, Ferrari och nu Aston Martin. De forna gentlemanna-märkena har en efter en kastat ut gamla ideal och hoppat på crossovertrenden. Här är första bilderna på DBX – britternas tolkning av en lyx-suv.

Sugen på en Aston Martin, men vill ha möjligheten att rulla utanför asfalten? Då är DBX svaret på dina önskningar. Den brittiska tillverkaren har äntligen officiellt presenterat sin crossover och tittar man på bilderna de kablar ut är det väldigt tydligt att de vill trycka på bilens offroadegenskaper.

Modellen kommer att lanseras i slutet av 2019 och ska byggas i Aston Martins fabrik i St.Athan. Men mycket mer än så berättar man inte i dagsläget.

Dock avslöjar bilderna att DBX verkar få en V8 Vantage-inspirerad grill, samt en rätt trött generisk crossover-siluett. Det som kanske skiljer britternas skapelse åt från andra är att bilen förefaller ha två vingar bak. En takspoiler samt en ”ankstjärt” på bakpartiet. Men innan vi recenserar DBX är det bäst att kasta in en brasklapp. Modellen ser inte helt färdig ut och det är ju trots allt en hel del tid till dess att produktionsversionen ska presenteras. Kanske är det så att Aston Martin testar olika uttryck för att se vad reaktionerna blir.

Bilderna visar en vanlig fossildriven version tackla rallyvägar i Wales och senare i testschemat finns även utprovning på banan Nürburgring. Aston Martin har tidigare utlovat både hybrid- och helelektriska versioner, men räkna inte med att få se dem än på ett tag.

author image

Felix Björklund

Kontakta mig
logo nyteknik