Kia Soul EV elektrifieras

Kia visar en helt ny generation av den kompakta crossovern Soul EV. Bland de tekniska höjdpunkterna: en förfinad elektrisk drivlina med 64 kWh vätskekylt batteri som medger upprepade snabbladdningar (DC) och lång räckvidd. Tester pågår fortfarande för att fastställa hur långt bilen går på en laddning.

Elmotorn ger 204 hästkrafter och 395 Nm i maximalt vridmoment. Föraren kan välja mellan fyra olika körlägen: Eco, Comfort, Sport och Eco+ som påverkar krafttillförseln, energiförbrukningen och graden av regenerering för extra räckvidd.

Kia Soul EV behåller sin boxform med ett moderniserat formspråk.

Förarmiljön kännetecknas av lekfull design och tekniskt av en rund ”shift-by-wire”-växelväljare och en 10,25 tum stor pekskärm.

Telematiksystemet gör det möjligt för ägaren att kontrollera en rad fordonsinställningar, bland annat laddstatus, ständig uppdatering av laddstationer och schemalagd laddning liksom nödsignalsfunktioner och navigationsfinesser.

Kia Soul EV tillverkas i Gwangju-fabriken i Korea och börjar säljas i USA och Europa under första halvåret 2019. Priserna är ännu inte fastställda.

author image

Brand Arena

Kontakta mig
logo nyteknik