Första bilden på nya Mazda3

På Los Angeles Auto Show ska den nya Mazda3 visas för första gången, men redan nu får vi en smygtitt, om än kryptisk, på hur den nya modellen kommer att se ut!

Mazda Motor Corporation meddelade den 8:e november att nya Mazda3 ska få möta världen för första gången. Premiären kommer att ske på Los Angeles Auto Show. Pressdagarna för evenemanget är 28-29:e november. Sedan är evenemanget öppet för allmänheten 30:e november till 9:e december i år.

Bilden som släppts skvallrar om uppdateringar på såväl halvkombi-modellen som sedanmodellen. Den här lanseringen av nya Mazda3 blir den fjärde generationen i ordningen sedan den lanserades för första gången hösten 2013.

Den nya bilen är en vidareutvecklad och mer mogen version av Mazdas Kodo-design. Den är även byggd på en helt ny plattformsarkitektur som kommer att användas för många framtida Mazda-bilar. Mazda hävdar själva att både den grundläggande prestandan och materialkvaliteten kommer att nå en högre nivå i och med Mazda3.

Den nykonstruerade plattformen som bilen baseras på kommer i sin tur att kombineras med Skyactiv-motorer. Tillsammans menar Mazda att de kommer bidra till en förbättrad körupplevelse med ökad komfort, snabbare respons och högre kontroll oavsett vilken situation bilen är i.

Enligt Mazda är nya Mazda3 starten för den nya generationens Mazdabilar som präglas av högre ambitioner när det kommer till både känsla och utseende.

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik