Tjänstebilar är på stadig uppgång

Marknaden för tjänstebilar är på fortsatt uppgång. Under februari månad ökade beståndet med två procent jämfört med samma månad förra året. Samtidigt minskar privatbilsmarknaden för den femte månaden i rad.

Tjänstebilsmarknaden har under lång tid gått starkt på den svenska bilmarknaden. Nu visar statistik från vroom, som för statistik och marknadsinformation på den svenska fordonsmarknaden, att andelen tjänstebilar på marknaden fortsätter att öka. Under februari såldes 7 672 tjänstebilar i Sverige, vilket är två procent mer än februari 2017.

Sammanlagt har det sålts över 15 000 nya tjänstebilar på marknaden under 2018. Det är också en ökning i jämförelse med motsvarande period 2017 – 2,4 procent mer för att vara exakt. Volvo är fortfarande överlägset när det kommer till det mest populära märket bland tjänstebilarna. Knappt 40 procent av alla tjänstebilsinnehavare kör någon av Volvos modeller. På andra och tredjeplats hittar vi Volkswagen och BMW med andelar på 17,8 och 7,7 procent vardera.

Samtidigt så minskar marknaden för privatägda bilar för femte månaden i rad. I februari nyregistrerades 12 517 bilar på privatmarknaden, vilket innebär en relativt kraftig minskning på 6,4 procent vid en jämförelse med februari förra året.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik