Nya Hyundai Kona Electric

Under 2018 Geneva Motor Show gjorde Kona Electric, det senaste tillskottet i Hyundais SUV-familj och miljöbilssegment världsdebut. Bilen sammanför styrkan i en SUV med kraften av eldrift, skriver Hyundai i ett pressmeddelande.

"Bilen har samma expressiva design och attityd som vanliga Kona men kompletterad med en eldriven drivlina som reflekterar livsstilen hos moderna kunder som vill kombinera körglädje med minimal miljöpåverkan. Kona Electrics exteriör karaktäriseras av sina kontrasterande skärmar och den breda, muskulösa hållningen. Helt nya Kona Electric har smyckats med samma expressiva och kraftfulla front som vanliga Kona. Den stora designskillnaden är den stängda grillen som skapar ett estetiskt och aerodynamiskt utseende samtidigt som den döljer luckan för laddningskontakten.

Med en bredd på 1800 mm och låg höjd på 1565 mm (+15 mm jämfört med vanliga Kona) får den ett uppkäftigt utseende på vägen, något som förstärks ytterligare av de specialdesignade 17 tumsfälgarna. Bilens utseende även av längden på 4175 mm (+10 mm jämfört med vanliga Kona) och en hjulbas på 2600 mm.

Nya Kona Electric lanseras med tvåfärgat tak och en stor variation individuella färgval både exteriört och interiört för att matcha kundens individuella stil.

 

Mest framträdande interiört på Kona Electric är den dedikerade mittkonsolen som kombinerar alla knappar behövda för att kontrollera bilen tillsammans med ett stort förvaringsutrymme direkt under.

Kona Electric kommer med två olika versioner av den eldrivna drivlinan som erbjuder kunder en av marknadens kraftfullaste elmotorer. Långdistansbatteriet på 64 kWh ger en räckvidd på upp till 482 km (WLTP) och en maximal effekt på 204 hk (150 kW). Med en batterikapacitet på 39,2 kWh klarar kortdistansversionen en körsträcka på 320 km med en motoreffekt på 135 hk (99 kW).

 

Kona Electric erbjuder olika uppkopplingsmöjligheter varav exempelvis infotainmentsystemet som integrerar navigation, media, Apple CarPlay, Android Auto och trådlös laddning av mobilen. Den nya elbilen i Hyundais miljöbilsprogram är utrustad med företagets senaste aktiva säkerhets- och förarassistansfunktioner som går under samlingsnamnet SmartSense. Exempelvis Forward Avoidance Assist med fotgängarvarning, Blind Spot Collision Warning inklusive Rear Cross Traffic Collision Warning, Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning, Intelligent Speed Limit Warning och Lane Following Assist."

 

author image

Brand Arena

Kontakta mig
logo nyteknik