Fem miljoner sålda Sportage

Kia Sportage är märkets bästsäljande modell och har nu sålts i fem miljoner exemplar. Första generationen Sportage lanserades 1993 och modellen firar 25 år i år.

Nuvarande generation, den fjärde, lanserades 2016. I fjol såldes det i snitt 38 000 Sportage per månad över hela världen.

– Vi är mycket stolta över att ha uppnått denna milstolpe i produktionen av vår globala bästsäljare. Populariteten visar på bilens breda repertoar av positiva egenskaper och att den tilltalar köpare över hela världen, säger Ho Sung Song, vice verkställande direktör för Kia Global Operations Divison. Sedan 1993 har Sportage har blivit ett riktmärke i det kompakta suv-segmentet, och framgångarna har lett till att vi i dag har ett brett sortiment av suvar och crossovers från Kia – och fler nya modeller kommer att följa framöver.

Kia Sportage har genom åren bland annat erkänts för den starka designen och har prisats med utmärkelserna ”iF Design” och ”red dot”. Modellen nådde även den högsta säkerhetsbedömningen av amerikanska krocktestinstitutet IIHS, Insurance Institute for Highway Safety, samt toppade kvalitetsindexlistan i J.D. Powers.

author image

Brand Arena

Kontakta mig
logo nyteknik