BMW presenterar sin nya elbil – BMW i4

BMW bekräftar att deras nästa elbil blir en sedan och modellen kommer att få namnet i4. Med längre räckvidd och mer utrymme ska i4 tillsammans med BMW:s andra nya elbilsmodeller ta upp konkurrensen med Tesla.

Under motormässan i Genève presenterade BMW ett antal nya spännande modeller där den nya flaggskeppsbilen M8 Gran Coupé var modellen som stod ut mest. Nu har BMW bekräftat att en av deras kommande elbilar kommer att heta i4 och är en del av en satsning på 12 nya elbilar från BMW. Alla 12 bilar i flottan kommer att drivas helt eller delvis på el.

BMW:s sortiment av elbilar består annars av den lilla stadsbilen i3 men den nya i4 kommer att vara betydligt rymligare än sitt syskon. Till skillnad från den mer kompakta i3 kommer i4 att vara en sedan som planeras att produceras i Tyskland. Modellen är en vidareutveckling av konceptbilen Vision Dynamics som visades första gången under hösten 2017.

Utöver det utökade utrymmet kommer BMW också att satsa på en längre räckvidd. Satsningen görs för att konkurrera med Tesla som i allt större grad har tagit greppet om elbilsmarknaden. BMW siktar på att ge i4 en räckvidd på ungefär 70 mil, vilket skulle vara betydligt mer än den 50 mil som Tesla idag erbjuder.

Det är ännu inte helt klart när i4 kommer att lanseras men BMW räknar med att den kommer vara en del av deras bredare sortiment av elbilar år 2025.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik