Bentley presenterar världens första lyxhybrid

Motormässan i Genève startar den 8 mars och nu har Bentley annonserat att de kommer att visa upp vad de kallar för ”världens första lyxhybrid” på mässan.

Bentayga heter modellen och den luxuösa brittiska tillverkaren Bentley slår sig själva på bröstet rejält och kallar den alltså för världens första lyxhybrid. Modellen ska enligt Bentley själva vara det första steget i deras resa mot elektrifiering.

Den nya hybriden är en SUV och använder en ny 3-liters V6 bensinmotor som tillsammans med elmotorn ska göra detta till en kraftfull miljöbil. Bentley har inte kommunicerat motorernas kapacitet men har däremot bekräftat att utsläppen kommer att ligga på 75g/km på NEDC-cykeln.

Bentayga kommer att erbjuda fyra olika körlägen beroende på vilka egenskaper som krävs av bilen. Förutom de fyra lägena Sport, Bentley, Comfort och Custom finns det ett antal olika hybrid-lägen att ställa in för att få ut maximalt av den elektriska drivlinan. Modellen ska enligt utsago kunna köras 50 kilometer på ren el och för att minimera utsläppen föreslår bilens navigationssystem vilket körläge som passar bäst i varje situation.

– Bentayga-hybriden är vårt första steg på vägen mot elektrifiering och kombinerar traditionella Bentley-värden med den allra senaste tekniken. Det ger kunderna det bästa av båda världarna – engagerande, enkel prestanda på öppen väg och tyst körning utan utsläpp i stadsmiljö, säger Adrian Hallmark, ordförande och vd på Bentley Motors.

Inga officiella siffror har presenterats när det gäller priset men vi kan gissa att den kommer att kosta en rejäl slant. Världens första lyxhybrid kommer enligt Bentley att bli tillgänglig på marknaden under den andra delen av 2018.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik