Volvo utökar produktionen för XC40

Efterfrågan för Volvos prisbelönta lilla SUV XC40 har överstigit förväntningarna. Därför utökar nu Volvo produktionen av den populära bilen i både Europa och Kina.

XC40 lanserades för global försäljning under 2017 och är den första modellen från Volvo som vunnit utmärkelsen Årets Bil i Europa. Modellen har sålt över förväntan och Volvo meddelar att de har fått nästan 80 000 ordrar på XC40. För att möta den höga efterfrågan utökar Volvo alltså produktionen av SUV:en på den europeiska och kinesiska marknaden.

– Succén för Volvo XC40 har överträffat våra högst ställda förväntningar. Segmentet för kompakta SUV:ar är det mest snabbast växande inom bilindustrin just nu, och med våra CMA-baserade modeller förväntar vi oss att fortsatt kunna dra nytta av den tillväxten, säger Håkan Samuelsson, vd på Volvo Cars.

Bilarna kommer att tillverkas i fabriken i Gent och även i den kinesiska fabriken som ligger i Luqiao. XC40 är den första modellen som byggs på Volvo Cars nya CMA-arkitektur och efter modellens omåttliga popularitet har Volvo nu valt att kapitalisera ytterligare på CMA-konceptet. Volvos kommande mindre modeller ska nu också byggas från CMA-plattformen och det kommer bland innefatta modeller som ska ersätta dagens V40.

De kommande modellerna som baseras på CMA-plattformen kommer att inkludera fullt elektrifierade modeller. Bilarna kommer att säljas globalt på Volvos huvudmarknader runt om i världen och ytterligare detaljer kring de nya modellerna presenteras senare.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik