Världspremiär för Golf GTI TCR Concept

På årets GTI-träff vid Wörthersee premiärvisade Volkswagen en snart serieklar konceptbil: den nya GTI-toppmodellen Golf GTI TCR.

TSI-motorn utvecklar 290 hk och har ett vridmoment på 370 Nm. Motorkraften leds till framhjulen via en 7-växlad DSG-växellåda med dubbla kopplingar och en diffbroms. Golf GTI TCR Concept är en gatversion av den 350 hk starka Golf GTI som skördar framgångar i den internationella standardvagnsserien TCR, en bil som även tävlar i den svenska racingserien STCC. Som tillval kommer man kunna välja bort den elektroniska hastighetsbegränsaren och ge sin GTI en topphastighet på 264 km/h.

Både när det gäller design, effekt och prestanda har Golf GTI TCR Concept en äkta sportbils alla kännetecken. Vridet på 370 Nm från den kraftfulla turbomotorn står till förfogande redan från 1 600 varv/min och leds ut på framhjulen via en 7-växlad DSG-dubbelkopplingslåda och en diffbroms.

Topphastigheten för den serietillverkade versionen kommer att ligga på 250 km/h. Den som inte tycker att detta räcker, kan som tillval få den elektroniska hastighetsbegränsningen bortkopplad för en topphastighet på 264 km/h som då gör denna Golf till den snabbaste GTI:n i det nuvarande modellutbudet.

Bakom de stora lättmetallfälgarna döljer sig perforerade bromsskivor med speciella bromsok och belägg.

Diffusorn andas racing lång väg.

author image

Brand Arena

Kontakta mig
logo nyteknik