De fem bästa familjebilarna enligt svenskarna

Marknadsundersökningsföretaget YouGov har tillsammans med Blocket rankat vilken familjebil som svenska familjer anser vara bäst.

Sammanlagt tillfrågades över 1 000 personer om vilken bil de anser vara den bästa familjebilen och det blev inhemska Volvo som toppade listan. 4 av 10 föräldrar som har hemmavarande barn ansåg att Volvo var det bilmärke till tillverkar bäst familjebilar.

– Att Volvo toppar är ingen överraskning. Märket är inte bara det som säljer bäst i Sverige, utan Hisingens alla konstruktörer tycks själva ha horder med ungar där hemma för de har tänkt på precis allt som en barnfamilj behöver. Här finns fickor och fack, isofixfästen för barnstolar och krokar för konsumkassarna, säger Daniel Östlund, fordonsexpert på Blocket.

Bakom Volvo hittar vi Volkswagen, Toyota, Audi och Kia som utgör de fem bästa familjebilarna enligt svenskarna. De egenskaperna som enligt föräldrar är viktigast när de väljer bil är föga överraskande säkerheten. Priset och utrymme var efter säkerheten de viktigaste egenskaperna, tätt följt av bränsleförbrukningen.

Familjebilens viktigaste egenskaper:

1. Säkerhet: 43% 
2. Pris: 29% 
3. Utrymme: 25% 
4. Bränsleförbrukning: 23% 
5. Storlek: 14% 
6. Köregenskaper: 10% 
7. Miljöpåverkan: 10% 
8. Dragkrok: 6% 
9. Design: 5% 
10. Praktiska lösningar: 5% 

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik