Nya Citroën Berlingo: en praktisk bil inspirerad av familjen

Lanseringen av Nya Citroën Berlingo sker i oktober på den svenska marknaden, med ett introduktionspris från 209 900 kr. Personbilen finns i två olika storlekar, M och XL.

Storleken M finns som 5-sitsig i tre olika utrustningsnivåer och storleken XL som 7-sitsig erbjuds i mellanutrustningsnivån. Detta är den tredje generationens Berlingo och den har ett än mer robust, lekfullt och praktiskt designspråk, 19 olika förarhjälpmedel och ett flertal uppkopplingsmöjligheter.

Motoralternativ och pris
Nya Berlingo finns att med bensin- eller dieselmotor. Bensinmotorn är en PureTech 110 hk med Stop- & Startsystem. De dieselmotorer som erbjuds är BlueHDi motorer, även dessa med Stop- & Startsystem. Dieselmotorerna finns i två olika versioner, antingen en 100 hk manuellt växlad motor eller en 130 hk automatisk åtta-växlad (EAT8) motor. Bensinmotorn är prissatt från 209900 kr och dieselmotorn från 239900 kr.

Två storlekar M och XL
Nya Berlingo finns tillgänglig i två storlekar, M och XL. Den största skillnaden är längden, M är 4,4 m lång och XL är 4,75 m lång. Hjulbasen är 2,79 m för M respektive 2,98 m för XL. Höjden på bilen (inkl. takrails) är nästan densamma på de båda versionerna, (M) 1,84 m och (XL) 1,85 m.

Lastkapaciteten är mycket god. Den maximala lastlängden, med fällda säten, är 2,7 m (M) respektive 3,05 m (XL). Lastvolymen i storlek M är upp till 3500 l och i storlek XL upp till 4000 l. En stor skillnad mellan de båda versionerna är att XL är 7-sitsig. En separat specifikation mått och volym finns som bilaga.

Tre utrustningsnivåer
Bilen finns tillgänglig i tre olika utrustningsnivåer ”LIVE”, ”FEEL” eller ”SHINE”, där standard är ”LIVE” och den högsta utrustningsnivån är ”SHINE”. Detta gäller för storlek M, storlek XL är tillgänglig i en utrustningsnivå - mellannivån ”FEEL”. Standard är t.ex. autobroms, kollisionsvarnare, avåkningsvarnare, hastighetsskyltsavläsare samt att baksätet (rad 2) utgörs av tre individuella fällbara säten.

Mellanutrustningsnivån ”FEEL” erbjuder en 8” pekskärm med Mirror Screen (Apple Car Play ® och Mirror Link ®), backkamera med Top Rear Vision, regnsensorer mm. Den högsta nivån ”SHINE” är utrustad med multifunktionstaket ”Modutop” med förvaringsfack i taket, miljöbelysning och öppningsbar bakruta, utöver det innefattar utrustningen bl.a. panoramaglastak, head-up display och nyckelfritt lås- och startsystem. ”XTR PACK” är ett utrustningspaket som finns som tillval utöver utrustningsnivåerna. Detta paket har bl.a. adaptiv farthållare med motorbroms, Grip Control och ett XTR-styling paket.

author image

Brand Arena

Kontakta mig
logo nyteknik