Lexus RC F fyller 10 år – släpper ny värstingmodell

När Lexus sportiga F-klass fyller 10 år så firas det med en nysläppt variant av deras RC F i begränsad upplaga. Med ny design och marknadsledande motorer är det här en av de häftigaste modellerna från den japanska tillverkaren.

Med den nya bilen firar Lexus 10 år av högprestanda-bilar och såväl interiören som exteriören är minst sagt iögonfallande. Den nya RC F skiljer sig från den ordinarie varianten genom att ha en gråmatt exteriör med svarta, glansiga detaljer. Inne i bilen hittar vi dessutom en sportig läderklädsel i retina-blå.

Den nya RC F kommer också att vara lättare tack vare en motorhuv och tak i karbonfiber. Bilens hantering ska också vara förbättrad genom att vara utrustad med bland annat ny teknik för vridmomentet och adaptiv fjädring som standard. Dessutom är bilen också utrustad med Lexus semi-autonoma teknik som innefattar filbytes-assistens och flera andra autonoma funktioner.

Jubileumsbilen kan stoltsera med en av de bästa V8-motorerna på marknaden. Det är en 5.0-liters V8, som även finns i urspungsmodellen, och med sina 460 hästkrafter gör den 0-100 km/h på hisnande 4,5 sekunder.

Nya Lexus RC F kommer att finnas till försäljning från och med 1 juli i år och kommer att kosta köparen strax under 820 000 kronor.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik