Alfa Romeo storsatsar på elektrifiering och nya modeller till 2022

Den italienska tillverkaren Alfa Romeo storsatsar och meddelar att de kommer att ta fram sju nya eller omgjorda modeller till år 2022. I ett led att bli mer miljövänliga kommer alla de nya modellerna från Alfa Romeo att vara hybrider.

Nya modeller och satsning på elbilar står på Alfa Romeos schema de kommande fyra åren. Fiat Chrysler Automobiles’ (FCA) presenterade nyligen sin plan för Alfa Romeo som bland annat innebär sju nya eller omgjorda modeller. Lanseringen ska inkludera två nya SUV:ar och även sportigare modeller.

Tanken är att de nya modellerna ska lanseras på 70 procent av världens bilmarknad vid år 2022. Alfa Romeo planerar att lansera två nya SUV:ar tillsammans med den redan existerande SUV:en Selvio. En för att konkurrera med BMW X1 och Mercedes GL och en större SUV som ska ta upp kampen med Audi Q7 och Volvo XC90. Båda modellerna kommer att vara hybrider.

Alfa Romeo har dock inte övergivit sitt sportiga arv helt och hållet. Två nya sportbilar kommer att lanseras tillsammans med SUV:arna, där bland annat den klassiska GTV gör  comeback. Den nya GTV:n blir en fyrsitsig sportbil med två dörrar som kommer att kunna drivas på en hybrid av bensin och el. 600 hästkrafter i de påtänkta sportbilarna vittnar inte minst om att den sportiga delen av Alfa Romeo finns kvar.

I linje med Alfa Romeos nya satsning på elektrifiering kommer produktionen av dieselmodeller från den italienska tillverkaren att upphöra vid 2022. Alla nya modeller kommer att drivas på hybridteknologi, med några prestandavarianter som utrustas med ett "E-Booster"-system.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik