Tjuvtitt på Opels nya konceptbil

Opel ändrar sitt designspråk och tjuvtitten på nya konceptbilen skvallrar om den nya riktningen. Här är den första officiella bilden.

Senast i november berättade Opels CEO, Michael Lohscheller om den nya strategiska planen PACE! Han kallar planen för en kompass till en hållbar framtid för Opel och fortsätter sedan med att säga:

”Planen omfattar inte bara åtgärder för att öka lönsamhet och effektivitet. Att stärka varumärket Opel utgör också en viktig del av planen. Jag har bett mitt team att vässa Opels profil och skapa en konceptbil som gör det möjligt för alla att se och förstå vart Opel är på väg”

Bilden som släppts stärker informationen om att fokus kommer att ligga på Opel-loggan, mer nu än någonsin tidigare. Designelementen är organiserade runt en vertikal och en horisontell axel där varumärkesemblemet utgör skärningspunkten.

Värdeorden för alla Opelmodeller är tyskt, spännande och lättillgängligt - likaså för den nya konceptbilen, som just nu skapas i Opels designstudio i Rüsselsheim. Men denna gång har designteamet också lagt extra fokus på att utveckla den “nya tyskheten” och utforska vad det betyder idag. Svaret har visat sig vara en blandning mellan det “djärva” och “rena”, som sedan länge illustrerat Opels design, och mänsklighet. Mark Adams, Vice President Design, uttrycker det såhär:

”Tyskhet idag innebär att vi definierar oss själva inte bara baserat på traditionella tyska värden. Teknisk spetskompetens och innovation samt fantastisk kvalitet fortsätter naturligtvis att vara viktigt för oss, men tyskhet står för så mycket mer idag. Vi är öppna för världen, fördomsfria och bryr oss verkligen om människor – på tyska kallas den här inställningen för ”menschlich” som betyder mänsklig. Våra kunder, oavsett var de bor eller var de kommer ifrån, är våra guider och våra kompasser i allt det vi gör”

Opels nya konceptbil kommer att presenteras innan årskiftet och kommer att vara den första bilen som visar upp Opels nya utseende.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik