Bilder på Audi TT:s nya Facelift

För några dagar sedan läcktes bilder på nya Audi TT Facelift. Det fick Audi att själva gå ut och presentera nyheten. Och Audi TT Roadster och Coupés ansiktslyft är ett faktum.

Nyligen läckte bilder på Audi TT:s nya Facelift, men bilderna lyckades inte höja några ögonbryn. Efter bilderna läckt gick Audi själva ut med nyheten och precis som anat var förändringarna i designen inte speciellt uppseendeväckande.

Den nya designen ämnar se mer aggressiv ut och det har Audi illustrerat med större luftintag nertill i fronten. Även silverfärgade lister har lagts till för att ge ett hårdare intryck. Det kommer även nya lackeringsalternativ för Audi TT Facelift och det är pulsorange, kosmosblå och turboblå. I grillen har mönstret bytts ut mot ovaler, som Audi kallar för 3D singleframe.

Det är dock inte utanpå som mest förändring skett på bilarna, utan inuti. Framförallt under huven. Där kommer du att hitta flera olika bensinmotorer med olika effektnivåer. De kan kombineras med både en sexväxlad manuell låda eller en sjustegad dubbelkopplingsväxellåda. Alla bensinmotorer kommer dessutom att ha ett partikelfilter.

Interiören har inte heller förändrats mycket. Men displayen är ny och har två olika lägen. Du kan välja mellan en klassisk hastighets- och varvmätare eller en pekskärm med navigationssystem. Bagageutrymmet är större och denna gång har Audi varit mer generösa med utrustningen. Eluppvärmda backspeglar, Audi virtual cockpit, multifunktionell ratt och Audis drive select ingår numera som standard.

Audi TT når svenska återförsäljare i slutet av året, men orderböckerna öppnar redan i slutet av september. Priserna för Coupé-versionen börjar vid 348 000 kr.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik