Volvo XC40 vinner prestigefyllt pris – blir årets bil 2018

Det är den erkända biltest-sajten whatcar.com som varje år utser årets bil. Den stora vinnaren blev Volvos SUV XC40 som utsågs till 2018 års bil – i alla kategorier.

Modellen hade tuff konkurrens mot BMW X1 och Volkswagen Tiguan men till slut var det Volvo XC40 som tog hem det prestigefulla priset. Modellen som lanserades under hösten 2017 ingår i det starkt växande segmentet av familje-SUV:s. Med en prisnivå på strax under 400 000 kronor står sig XC40 starkt gentemot konkurrenterna, menar whatcar.com. Här följer delar av motiveringen till att Volvo XC40 är 2018 års bästa bil:

”På denna prisnivå är det inte bara utrymme och praktiska egenskaper som är viktiga. Köparna förväntar sig också komfort, kvalité och finess. Den både ser ut som och är en premiumbil, men lyckas samtidigt vara en suverän familjebil. Tillsammans med en konkurrenskraftig prissättning är XC40 det mest attraktiva alternativet jämfört med konkurrenterna”

LÄS OCKSÅ: TEST: Volvo XC40 – bäddat för succé

Om inte allt för lång tid kan dessutom XC40 ta hem ytterligare ett tungt pris. Det tyngsta av alla till och med. I mars utses nämligen ”Car of the Year” av de europeiska motorjournalisterna på bilsalongen i Genève – och XC40 är en av sju finalister. De övriga nominerade är Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW 5-serie, Citroën C3 Aircross, Kia Stinger och Seat Ibiza.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik