Nya Toyota Land Cruiser kommer till Sverige

Nu kommer den senaste versionen av Toyotas terrängbil Land Cruiser till Sverige. Den klassiska modellen har funnits på marknaden i över 65 år och i år lanseras den nya versionen i en uppdaterad design.

Toyota Land Cruiser säljs i över 190 länder runtom i världen och under 2018 kommer alltså den senaste versionen av den fyrhjulsdrivna terrängbilen till Sverige. Modellen kommer förutom den nya designen också vara full av nya funktioner. Bland annat har Toyota förbättrat förutsättningarna för terrängkörning där föraren har möjlighet att ställa in fem olika terrängprogram. Dessutom kommer den nya krypkörningsassistenten hjälpa föraren att köra i lägre hastigheter med fem olika möjligheter att på förhand bestämma hastighet vid krypkörning.

Land Cruisers nya design innefattar en mer sluttande motorhuv för bättre sikt, en högre placerad grill och en mer skyddad placering av strålkastarna. Terrängbilen drivs en av fyrcylindrig 2,8-liters dieselmotor på 177 hästkrafter. Förbrukningen vid blandad körning uppges av Toyota till 7,4 liter/100 km.

Modellen kommer att finnas i tre olika varianter – Legend, Invincible och Premium. Nypriset för den nya Land Cruiser ligger på från 559 900 kronor.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik