Kia och Vattenfall i samarbete kring hemmaladdning

Kia Motors Sweden och Vattenfall inleder ett samarbete kring laddlösningar till Kias el- och laddhybridbilar samt det publika laddnätverket InCharge. Laddboxar och installation kommer att erbjudas direkt via Kia-återförsäljare i Sverige.

Kia offentliggjorde nyligen en offensiv plan för elektrifierade mobilitetslösningar de närmaste åren med ett flertal nylanseringar av el- och hybridbilsmodeller.
I Sverige har Kia klättrat till tredje största bilmärke och i slutet av 2017 var tre av tio sålda Kia-bilar elektrifierade. Familjekombin Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid var den tredje mest sålda laddbara bilen under 2017 och har fått Teknikens Världs Stora Bilpris 2018.

Kia Motors Sweden ingår nu ett samarbete med Vattenfall, Sveriges största producent av förnybar el. Kunderna som väljer en elbil eller laddhybrid även kan välja laddbox direkt hos någon av Kias 87 återförsäljare och få den installerad hemma.

– Vi märker en allt större efterfrågan på laddbara bilar så självklart vill vi även kunna erbjuda en smidig laddlösning hos våra återförsäljare. Samarbetet innebär att kunden får en snabb och enkel start på sitt elbilsägande, säger Peter Himmer, VD på Kia Motors Sweden.

– Vattenfall var en av de första att erbjuda laddlösningar och tar även hand om både installation och hårdvara. De är en kunnig partner som kompletterar oss på ett bra sätt, säger Peter Himmer.

Att ladda bilen med en laddbox är till skillnad från vanliga eluttag gjorda för att klara höga effekter under lång tid. En laddbox ger därför inte bara en säkrare laddning utan gör det möjligt att ladda snabbare. Installationen sker alltid av certifierade installatörer.

– Vi är väldigt positiva till samarbetet med Kia som satsar stort på både elbilar och laddhybrider. Kias återförsäljare är viktiga och det underlättar för kunden om de redan vid elbilsköpet blir erbjudna laddbox, installation och möjlighet att ladda i det publika laddnätet InCharge, säger Susanna Hurtig, Nordenchef Vattenfall E-Mobility.

Den 1 februari 2018 träder ladda-hemma-stödet i kraft och innebär att privatpersoner som bor i hus eller villa får upp till 10 000 kronor i bidrag för laddinstallation i sin fastighet.

author image

Brand Arena

Kontakta mig
logo nyteknik