Här är Kia Rio GT Line

Nya Kia Rio GT Line får premiär på bilsalongen i Genève i början på mars, men redan nu släpps de första bilderna av småbilen i sportigare utförande.

Rio är den senaste modellen från Kia att lanseras i GT Line-version. Utförandet erbjuds sedan tidigare på Sportage, Picanto och Optima. Premiären sker på den internationella bilsalongen i Genève i mars. Den svenska lanseringen av Rio GT Line sker i vår. Priset är ännu inte fastställt.

Motorn är en trecylindrig 1,0-liters T-GDI med turbo och direktinsprutning på 120 hästkrafter vid 6 000 varv/min. Det maximala vridmomentet är 172 Nm mellan 1 500 och 4 000 varv/min. Motorn är länkad till en sexväxlad manuell växellåda. Bränsleförbrukningen uppgår till 4,7 l/100 km (blandad, NEDC) vilket motsvarar ett koldioxidutsläpp på 107 g/km.

Motorns respons och den relativt låga vikten över framaxeln i kombination med en direkt styrning ger Rio GT Line kvicka och underhållande köregenskaper.

Flera utvändiga detaljer särskiljer GT Line från standardmodellen, exempelvis matt krom i ”tiger-nos-grillen”, unika 17-tumsfälgar och iskubsformade LED-dimljus. Utmärkande är även dubbla avgasrör, kromade fönsterlister samt sidospeglar, takspoiler, aerodynamiskt utformade stötfångardetaljer och trösklar i blanksvart.

Interiören matchas med nya stolar i konstläder och tyg med grå kontrastsömmar och D-formad lädersportratt. Instrumentpanelen har fått detaljer med kolfiberfinish medan listerna runt dörrhandtagen och växelspaken är i metallfinish.
Kia Rio fick fem stjärnor i krocktest av Euro NCAP och har omfattande säkerhetsutrustning som standard, bland annat sex krockkuddar, autobroms med fotgängarskydd och filövervakningssystem.

author image

Brand Arena

Kontakta mig
logo nyteknik