Premiär för nya Peugeot Rifter

"Peugeot förnyar, Peugeot överraskar. Med nya Peugeot Rifter förnyar vårt varumärke sig och når den perfekta kombinationen av mångsidighet och körglädje - skapad av Peugeot. Med en stark personlighet och ett utseende som förmedlar "chic wanderer" uttrycker nya Peugeot Rifter frihet genom aktivitet," säger Jean-Philippe Imparato, vd för Peugeot.

Nya Peugeot Rifter har Peugeots karakteristiska vertikala grill, med lejonet i mitten, och LED-ljussignaturer i strålkastarna fram. Designen har inspirerats av SUV-segmentet med skarpa linjer, skyddsplåtar runt om och stora hjul. Nya Peugeot Rifter bygger på den hyllade EMP2-plattformen och kommer i två längder, Standard (4.40 m) och Long (4.75 m) och finns som 5- och 7-sitsig i båda versioner. Flexibilitet genomsyrar modellen och andra och tredje raden, beroende på version, kan antingen fällas ned i golvet genom ”Magic Flat”-funktionen eller lyftas ur för att skapa mer utrymme. Lastkapaciteten i bagageutrymmet sträcker sig från 775 liter till hela 4 000 liter när sätena är nedfällda i versionen Long.

Rifter lanseras med Peugeot i-Cockpit

Peugeot Rifter lanseras med den hyllade interiören Peugeot i-Cockpit, som är framtagen för att förbättra och stärka körupplevelsen i Peugeots bilar. Peugeot i-Cockpit kännetecknas av:

- Den kompakta ratten som ger föraren ett bättre grepp och underlättar styrningen.
- Den 8 tum stora pekskärmen, som är placerad på rätt nivå i förarens synfält och på lagom avstånd för att underlätta användning utan att störa körningen.
- En head up-display med ger föraren all nödvändig information utan att behöva släppa blicken från vägen.

Med Grip Control – eller fyrhjulsdrift

För att tillfredsställa den aktiva familjens behov även utanför asfaltsvägarna erbjuds nya Peugeot Rifter med Advanced Grip Control och Hill Assist Descent Control (HADC), för ett bättre grepp i skiftande terräng. Föredrar du fyrhjulsdrift finns detta också tillgängligt genom ett samarbete med Peugeots långvariga partner Dangel, experter på fyrhjulsdrift.

Innovativa förarhjälpmedel och tekniska detaljer

Nya Peugeot Rifter erbjuds med de senaste förarhjälpmedlen så som Active Safety Brake, adaptiv farthållare, automatisk omkoppling till helljus, avkänning av hastighetsbegränsning, filhållningsassistent, dödavinkelvarnare och mycket mer.

Dessutom har föraren smidig tillgång till Apple CarPlay, Mirrorlink och Android Auto på den 8 tum stora pekskärmen. Föraren erbjuds även genomtänkta finesser som 3D-navigation och trådlös laddning av smartphone.

Flera högklassiga motoralternativ

Nya Peugeot Rifter erbjuds med ett flertal motorer, som möter både den senaste Euro 6.c-standarden och den kommande WLTC-körcykelstandarden.

Två stycken 1.2-liters PureTech-bensinmotorer erbjuds:

PureTech 110 hk S&S med en 5-stegad manuell växellåda.
PureTech 130 hk S&S med en 8-stegad automatisk växellåda (på marknaden 2019).

Samt tre stycken 1,5-liters BlueHDi-dieselmotorer:

BlueHDi 130 hk S&S med en 6-stegad manuell växellåda eller en 8-stegad automatisk växellåda.
BlueHDi 100 hk med en 5-stegad manuell växellåda.
BlueHDi 75 hk med en 5-stegad manuell växellåda.

Nya Peugeot Rifter presenteras i samband med motormässan i Genève i mars. Bilen produceras i fabrikerna i spanska Vigo och portugisiska Mangualde och lanseras i Sverige till hösten

author image

Brand Arena

Kontakta mig
logo nyteknik