Positivt negativt resultat för Tesla

Dagen efter att Elon Musk skickade upp en Tesla Roadster i rymden presenterades Teslas kvartalsrapport. Det visade sig elbilsbolaget noterades för en rekordförlust under sista delen av 2017. Men många analytiker hade faktiskt förutsett ännu sämre resultat.

Förlusten för det sista kvartalet år 2017 landade till slut på hisnande 675,4 miljoner dollar. Det är en markant ökning från den motsvarande perioden förra året då förlusten ”endast” var drygt 121 miljoner dollar.

Faktum är att Teslas aktie steg med 3,3 procent på New York-börsen efter att kvartalsrapporten publicerades. Mycket tack vare att intäkterna, trots rekordförlusten, ökade med cirka en miljard dollar – vilket var högre än förväntat enligt analytikerna. Trots att försäljningen av den något billigare Model 3 har försenats ligger Teslas omsättning ungefär som förväntat.

Drygt 101 000 elbilar levererades av Tesla under förra året men försäljningen av Model 3 har som sagt inte tagit fart ännu. Under det fjärde kvartalet hade Tesla räknat med att sälja 2 900 Model 3 men siffran landade på 1 550, strax under hälften av det förväntade.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik