Peugeot presenterar sin nya modell 508

"ÄNTLIGEN! Inte en dag för tidigt!", säger många idag. I samband med den stundande motormässan i Genève kommer den nya Peugeot 508 ha premiär. Den nya modellen är utrustad med klassledande motorer och har en något sportigare design än vad vi är vana vid att se från den franska tillverkaren.

Den nya Peugeot 508 är en tydlig uppgradering från den tidigare modellen som först presenterades år 2010. Nu är den nya generationen 508 på ingång och den 6 mars kommer den alltså att visas upp för första gången i Genève.

Modellen är en sedan och kommer enligt tillverkaren att vara ”mer strömlinjeformad än aldrig förr”. Den mäter 4.75 meter på längden och når precis över 1.4 meter på höjden, vilket är något mindre än den föregående modellen och bidrar till Peugeots beskrivning av den nya 508:an som ”Lägre, lättare och mer kompakt”.

Nyheterna när det gäller designen är många och vi hittar bland annat LED-lampor, hämtade från konceptbilen Peugeot Instinct, som ramar in den karakteristiska grillen. Alla fyra fönsterrutor saknar ram vilket tillsammans med den strömlinjeformade designen ger den nya 508 en betydligt sportigare look än sin föregångare. Tydligt är också att Peugeot medvetet har satsat på ett utseende som känns mer premium än tidigare modeller.

För att öka säkerheten har Peugeot också utrustat 508 med nya förarhjälpmedel. Bland annat hittar vi ett night vision-system som med hjälp av en infraröd kamera upptäcker både människor och djur framför bilen i mörker eller dålig sikt. Systemet ska enligt tillverkaren ha en räckvidd på mellan 200 och 250 meter. 

Med nya plattformar har Peugeot satsat hårt på att minska CO2-utsläppen och den minskade vikten tillsammans med klassledande motorer kommer att bidra till en mer miljövänlig bil. Nya 508 lanseras under hösten 2018 och kommer med två bensinmotorer och fyra dieselmotorer som alternativ:

Två alternativ av 1.6-liters bensinmotorer:

- PureTech 180 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)
- PureTech 225 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8) (GT-version)

Och fyra dieselalternativ, med 1.5 liters- och 2.0-litersmotorer.

- BlueHDi 130 hk S&S 6-stegad manuell växellåda. 
- BlueHDi 130 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)
- BlueHDi 160 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)
- BlueHDi 180 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik