Här är nya Hyundai Santa Fe

Nya Generationen Santa Fe är nästa medlem i Hyundais SUV-familj som sedan lanseringen av första Santa Fen 2001 har sålt fler än 1.5 miljoner SUVar i Europa. Hela 400 000 av dessa har varit Santa Fe. Fjärde Generationen Santa Fe kommer fortsätta att övertyga kunderna med sin premiumdesign, rymligare utrymme och avancerade teknologi.

”Fjärde generationen Santa Fe bygger vidare på modellens globala framgångssaga. Den första Santa Fen lanserades 2001 och startade Hyundai Motors SUV-saga”, säger Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer på Hyundai Motor Europe. ”Hyundai bryr sig verkligen om sina kunder och det är därför vi erbjuder innovativa säkerhetsfunktioner och klassledande rymlighet för extra komfort.”

Den nya generationen Santa Fe har ett avancerat fyrhjulsdriftsystem kallat HTRAC, som anpassar vridmomentet baserat på hjulgrepp och bilens hastighet. HTRAC kontrollerar variabelt fördelningen av vridmoment och bromskraft mellan de främre och bakre hjulen. Fyrhjulsdriften assisterar föraren i alla situationer, oavsett om det är på snö, halt underlag eller vanliga vägförhållanden så förbättrar systemet stabiliteten i kurvorna.

Nya generationen Santa Fe lanseras i Sverige med en dieselmotor som modifierats för att möta Euro 6-standarden och de nya utsläppskraven. Den stora 2.2-liters CRDi-motorn har 197 hk (144 kW) och förbättrad bränsleförbrukning på 3 till 4 procent tillsammans med den nyutvecklade 8-stegade automatlådan.

Svensk lansering är beräknad till oktober 2018. Svenskt pris och exakta specifikationer är ännu inte fastställda.

author image

Brand Arena

Kontakta mig
logo nyteknik