Den vackraste bilen 2017

Alpine A110, som avtäcktes första gången i Geneve 2017, fick pris som den vackraste bilen 2017 av den online-röstande allmänheten. Utmärkelsen är en stor belöning för teamet som enträget arbetat för att re-lansera det franska ikoniska märket.

På 33rd Festival Automobile International i Paris röstades Nya Alpine A110 fram till 2017 års vackraste bil. Renaultkoncernens ordförande Carlos Ghosn mottog priset:

"Att återuppliva en sådan ikonisk sportbil som Alpine A110 har varit en inspirerande utmaning, där syftet varit att utrusta den med modern teknik och kompetens, samtidigt som bilen är trogen sitt unika arv", säger VD Carlos Ghosn. "Vi är väldigt stolta över den passion som Nya Alpine A110 har genererat inte bara på vår Dieppefabrik i Frankrike, där den tillverkas, men också inom hela Groupe Renault. Detta pris är en enorm belöning för alla som under en femårsperiod har jobbat hårt för att Alpine, symbolen för fransk elegans och excellens, nu är tillbaka”.

Bilen är tillverkad i Frankrike och har en konstruktion i lättaluminium  med sofistikerade dubbla triangellänkar. Den turboladdade fyrcylindriga 1,8 liters motorn är monterad där bak och ger 252 hk.

Det är andra gången som Alpine får pris. Förra gången för Årets Bästa Sportbil vid ceremonin Throphées Argus i december.

Alpine grundades 1955 av Jean Rédélé, en ung man med brinnande passion för motorsporten. Namnet Alpine blev legendariskt när Alpine A110 'Berlinette' vann Monte Carlo Rally 1971 och 1973. Idag är Alpine tillbaka med den nya A110, en sportbil som är trogen Alpines tidlösa riktlinjer; kompakt, lätt och smidig, med ett löfte: körglädje.

author image

Brand Arena

Kontakta mig
logo nyteknik