Teaser-info om nya Mercedes CLA

Mercedes chockar 2019 genom att visa upp en helt ny bilmodell på CES-elektonikmässan i Las Vegas och vi har teaser-info om lanseringen!

Det handlar alltså om andra generationens Mercedes CLA som kommer att visas upp i Las Vegas i Januari i år. Det finns såklart förklarliga anledningar till det eftersom de har helt ny teknik att visa upp för sitt MBUX-system som de visade upp för första gången på samma mässa förra året. Men, de väljer också att visa helt nya Mercedes CLA där för första gången också istället för att vänta på bilsalongen i Detroit veckan efter.

Förra året visades MBUX-systemet upp för första gången och tog sedan plats i A-klassen som visades upp på bilsalongen i Geneve 2018. Nya CLA kommer också att innehålla systemet men med nya tekniska finesser. Det är i sin tur den största anledningen till att premiären av bilen sker på en elektronikmässan istället för en bilsalong. Kan det här vara början av ett nytt mönster? Blir själva bilmodellerna sekundära framöver jämfört med den teknologi de kan erbjuda?

Förutom en uppdatering av MBUX-systemet som först syntes i A-klassen verkar nya Mercedes CLA efterlikna A-klassen på fler sätt. Vissa kallar den till och med för en klon. Av den lilla teaserbild som vi kan se här är likheterna slående. Den största skillnaden tycks ligga i mindre huvudutrymme i baksätet jämfört med A-klassen. Dock har vi ju inte sett allt ännu och kan ju bara hoppas på att Mercedes kommer med lite överraskande detaljer på premiären.

Premiären sker alltså den 8 januari på CES-mässan i Las Vegas.

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik