Porsche breddar Macan – nu med ny V6:a

Nu lanserar Porsche kompaktsuven Macan med mera klös. Grundversionen kompletteras med en S-modell som har fått en ny V6:a under huven.
Jämfört med tidigare generationen har föraren fler hästar och mer vrid till förfogande.

På Parismässan i höstas visade Porsche upp den nya generationen av Macan. Men för de som inte tycker att de 245 hästar som instegsmodellen erbjuder är tillräckligt – kommer nu ett vassare alternativ.

Nya Macan S har fått en ny treliters V6:a med turbo och denna ger 354 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 480 Nm. Siffror som gör att den accelerationsglade klarar resan från stillastående upp till 100 km/h på 5,1 sekunder (med tillvalet Sport Chrono).
De som istället ägnar sig åt att snålköra kan försöka komma ner till den officiella förbrukningssiffran på 0,89 l/mil.

Porsche anger att man har jobbat mycket med bromsarna på nya Macan. Bland annat så väger själva bromspedalen 300 gram mindre än den tidigare. För förare kanske det här spela mindre roll, men utöver en lättad pedal har hävarmen kortats vilket ska ge snabbare bromsverkan och en mer precis känsla.

Macan S har samma teknik som i vanliga bilen vilket innebär tredimensionella ljusrampen bak, LED-strålkastare samt ständigt uppkopplad infotainment.

Så vad kostar då kalaset? Porsche har satt prislappen till 660 000 kronor för Macan S.

author image

Felix Björklund

Kontakta mig
logo nyteknik