Nya Skoda Scala är här

Med ny karaktär, ny teknik och ett nytt namn, ŠKODA SCALA omdefinierar helt kompaktbilssegmentet för det tjeckiska varumärket.

Namnet "SCALA" kommer från latin för "trappor" eller "stege". Halvkombin kombinerar en känslomässig design med hög funktionalitet och toppmodern teknik. Dessutom har Skoda använt sig av designspråket från konceptbilen VISION RS.

Skodas vd, Bernhard Maier kommenterar lanseringen:

“Vi påbörjar ett nytt kapitel av Skodas kompakta bilsegment med den nya Skoda Scala. Det är en helt ny modell som sätter benchmarks inom sitt segment när det gäller teknik, säkerhet och design. Scala förkroppsligar det Skoda-typiska konceptet “Smart understatement”. Vi är övertygade om att Scala har den bästa chansen att omdefiniera A-segmentet för Skoda.”

Genom Scala tar Skoda flera steg i utvecklingen på en gång och placerar sig återigen i kompaktbilssegmentet. Med sin utmärkta teknologi, högkvalitativa utrustning och utsökta material är den en perfekt representant för Skodas värderingar. Skoda når också en ny yngre, designfokuserad och internetanvändande målgrupp med Scala.

Den kommer med ett urval av fem motorer, med effekt från 66 kW till 110 kW. Dessutom erbjuder Skoda en hög nivå av både aktiv och passiv säkerhet, full-LED-strålkastare och bakljus, gott om plats baktill för bagage och passagerare, och en hel del smarta funktioner.

Nya Skoda Scala kommer att lanseras på marknaden under första halvåret 2019.

 

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik