Nya Porsche 718 T - maximal körglädje

Nya Porsche 718 T är här och tycks vara ett perfekt giftemål mellan sportighet och lyx. Porsche har tagit vara på den rena designen från 1968:s 911 T för att skapa denna tvåsitsiga sportbil.

Den nya modellen kombinerar den 220 kW fyrcylindriga turbomotorn med en specifikt känslosam körupplevelse enligt Porsche själva. T-modellerna karaktäriseras ofta av en hög prestanda som stöds av relativt omfattande tillbehörspaket. Denna gång inkludera det 20-tums däck och PASM-chassit (20 millimeter lägre än tidigare).

Traditionellt står T för Touring när det kommer till olika Porsche-modeller och representerar körglädje i sin renaste form. Enligt Porsche ska den nya T-modellen vara som gjord för att cruisa fram längs landsvägar och ledordet i framtagningen av bilen har varit dynamik.

Porsches kommunikationssystems-modul (PCM) har ersatts med ett extra lagringsutrymme. Systemet kommer dock finnas tillgängligt att beställa för de köpare som inte vill vara utan det. Utöver det skriker interiören i nya 718 T klassisk och elegant sportbil.

 

Exteriören ger ett minst sagt kraftfullt intryck med hjälp av de titaniumgråa hjulhusen och två likadana kromade avgasrör baktill. Bilen kommer att finnas tillgänglig i sju olika färger; svart, vitt, Indian red, Racing yellow, Carrara white, Deep black och GT Silver metallic. Dessutom kommer den att finnas i två till bonusfärger; Lava orange och Miami Blue för den mer vågade föraren.

Med den tidigare nämnda motorn har bilen en maximal hastighet på 275 km/h och accelererar från 0-100 km/h på 5,1 sekunder. Det maximala vridmomentet är 380 Nm. Sport Chrono-paketet som kommer som standard i 718 T erbjuder lägen som Normal, Sport, Sport Plus och individuella körlägen som kan väljas genom en knapp på ratten.

En specialare som kommer med den nya modellen är PADM-systemet som minimerar vibrationer från motorn och reducerar rörelser som kan påverka dynamiken i körningen.

Porsche 718 T går från och med nu att beställa runtom i Europa.

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik