Nu öppnar Volkswagen orderböckerna för T-Cross

Sugen på en crossover i miniformat? Då kan Volkswagens T-Cross kanske vara något att spana in. Nu har tyskarna öppnat orderböckerna och för 199 900 kr kan man lägga vantarna på ett exemplar.

Trenden med crossovers fortsätter att rulla på med oförminskad styrka. Men även om folk vill sitta högt – är det många som inte vill ha stora åbäken att baxa runt på stan. Det har biltillverkarna insett och sedan ett par år tillbaka har allt mindre alternativ lanserats.

Nu kommer Volkswagens minsta T-Cross, och i veckan öppnade svenska organisationen upp orderböckerna för vad de beskriver som en praktisk och trendriktig modell.

För de som tycker att bilen är svår att storleksvärdera kan nämnas att den är 411 centimeter lång, vilket är 5,4 cm längre än kompaktbilen Polo.

Utrymmet inne i kupén ska dock vara helt ok även bak. Detta då man kan skjuta baksätet 14 centimeter i längsled. Och när det är tomt på passagerare kan man skjuta fram sätet vilket innebär att lastvolymen ökas från 385 till 455 liter.

Två bensinmotorer från start

Tittar man på utbudet är instegsbilen bestyckad med en enliters bensinmotor på 95 hästar. Denna har en prislapp som startar på 199 900 kronor. Om man inte tycker att det räcker så kan man välja att få sin trecylindriga motor med ett effektuttag på 115 hästar. Den senare går även att få med dubbelkopplingslåda. Priserna hamnar då på 223 900 kr respektive 239 400 kronor om man vill ha automatlådan.

För de som kan hålla sig på mattan kommer det i vår även att erbjudas en dieselbil där man petat ner en 1,6-litersmotor under huven. Dieseln har 95 hästar och går även denna att få i kombination med DSG. Här startar priserna på 234 900 kronor och i automatutförande handlar det om 250 400 kr.

Bilen är som sagt bygg- och beställningsbar redan nu, men lanseringen och leveranserna sker i april 2019.

author image

Felix Björklund

Kontakta mig
logo nyteknik