Toyota dödar Auris – här är ersättaren...

Året var 1966 då Toyota introducerade Corolla och i dag är det världens mest sålda bil. Men i Europa har man sedan 2006 kallat modellen för Auris, men inte längre.
Nu återgår man till originalnamnet.

I början av 2019 kommer nästa generation av Toyotas Corolla. Och för första gången på lite drygt tio år kommer namnet även att följa med när bilen kommer till Europa. Den japanska biljätten har beslutat sig för att skrota Auris-beteckningen i och med att man nu samlar C-segmetsbilarna på en och samma plattform, ”Toyota New Global Architecture” (TNGA).
– Tekniken och utvecklingsfilosofin bakom TNGA-plattformen ger en helt ny dimension till nästa generations C-segment-modeller, säger Johan van Zyl, vd för Toyota i Europa.

Plattformen ska vara en vidareutveckling som bygger på kvalitet, hållbarhet och driftsäkerhet – men även kunna ge Corolla mer mjuka värden som distinkt design och underhållande köregenskaper.
– Det finns ingen bättre tidpunkt att återinföra namnet Corolla på våra halvkombi- och kombimodeller än vid lanseringen av nästa generation, säger van Zyl.

Stor premiär för Corolla blir det på bilsalongen i Paris – och precis som Auris kommer nya modellen i hybridversion.  

author image

Felix Björklund

Kontakta mig
logo nyteknik