Mercedes visar upp nytt futuristiskt koncept

Snart är det dags för den exklusiva bilutställningen Pebble Beach Concours d’Elegance på den amerikanska västkusten. Mercedes har nu förhandsvisat sitt koncept som kommer att visas upp på utställningen den 24 augusti.

Konceptet kommer troligtvis få namnet EQ Silver Arrow, och är en futuristisk bil med inslag av retro. Namnet och designen kommer nämligen från de racingbilar som Mercedes hade i sitt motorsport-stall under 1930-talet.

De bilder som hittills florerat på konceptet kallar Mercedes för ”Aesthetics Progressive Luxury” – en homage till den strömlinjeformade racingbil som kördes av Rudolf Caracciola för snart 90 år sedan. Mercedes har också publicerat rörligt material för att locka intresse till det spännande konceptet. Bland annat delades en film på sociala medier som visar designchefen Gorden Wageners skisser på bilen.Att bilen över huvud taget kommer att produceras i någon större skala är osannolikt men vi har ändå fått ledtrådar om drivlinan. Konceptets namn EQ Silver Arrow, vittnar om en elektrisk drivlina eftersom Mercedes satsning på eldrivna bilar heter just EQ. Dessutom har Mercedes taggat sina inlägg i sociala medier med #switchToEQ för att ytterligare marknadsföra sin miljövänliga satsning.

EQ Silver Arrow kommer att vara ensitsig och visas upp för första gången den 24 augusti på Pebble Beach Concours d’Elegance.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik