Här är BMW:s nya Z4 Roadster

En cabriolet stöpt för att utmana Porsche 718 Boxster. Nu har BMW avslöjat sin nya Z4 – en bil som de samutvecklat med Toyota.

Det var på lyxiga bilfesten Pebble Beach som BMW ryckte skynket av sin nya Z4. Bilen, den tredje generatonen av modellen, har tyskarna utvecklat sida vid sida med Toyotas kommande Supra.

Och jämfört med tidigare är verkligen allt nytt.

Det uttalade målet är att den nya Z4 ska vara mycket mer körglad än sina föregångare och att man verkligen vill jämföras med Porsche. En sak som hjälper i det är att modellen nu har ett tygtak istället för hardtop. Detta ska bidra till lägre vikt, lägre tyngdpunkt och förbättrade köregenskaper.

Vid avtäckningen avslöjade BMW en del av specifikationerna för Z4 M40i. Denna är bestyckad med en rak sexcylindrig motor på 340 hästar och en utlovad acceleration 0-100 km/h på 4,6 sekunder. Det innebär att modellen (än så länge) har en lite lägre effekt än Porsches Boxster S. Utöver den toppversionen kommer Z4 även komma med fyrcylindrig motor och mer modesta prestandasiffror och prislappar.

BMW utlovar fylligare information i september då bilen kommer europadebutera på bilsalongen i Paris. Z4 kommer byggas av Magna Steyr, sida vid sida med Toyota Supra och marknadslanseringen sker under våren 2019.

author image

Felix Björklund

Kontakta mig
logo nyteknik