Då släpps 8-serien som fyradörrars – och cab

Nyligen presenterade BMW sin 8-serie Coupé. I en intervju avslöjar bolagets vd Harald Krüger att en Gran Coupé samt cab kommer redan nästa år.

Under en presskonferens i München skulle BMW:s vd göra en dragning om bolagets ekonomiska situation för det första halvåret. Harald Krüger passade dock på att avslöja en nyhet om 8-serien. I juni presenterade BMW tvådörrarskarossen Coupé – redan nästa år får den sällskap av fyradörrarsversionen Gran Coupé, samt Convertible.

– Vi har ännu ett ess i rockärmen – en systematisk expansion av vårt lyxsegment. Inom 8-seriens modellutbud har vi redan satt igång tillverkningen av 8-serie Coupé, och marknadsföringslanseringen kör igång i november. Detta kommer följas av vår Convertible samt Gran Coupé under 2019 – såväl som tillhörande M-modeller, säger Harald Krüger till Carscoops.

Två motoralternativ

8-serie Coupé lanserades med två motoralternativ. M850i xDrive har en turboladdad V8 på 4,4 liter som ger 530 hk. Dieseln 840d har en rak treliterssexa som ger 320 hk. Om Gran Coupé och Convertible  får samma utbud så kommer det med de utrullade M-modellerna finnas nio varianter på 8-serien – samtliga på marknaden innan 2019 är över.  Det ryktas om att M-versionen av 8:n ska få mer kraft än de 625 hk som dagens M5 Competition erbjuder. Hur kommer då fyradörrarsversionen se ut? Concept M8 Gran Coupé som visades upp i Genève ger en fingervisning.

author image

John Edgren

Kontakta mig
logo nyteknik