46 procent av Toyotas bilförsäljning i Europa är elektrifierad

Under det första halvåret år 2018 såldes 560 000 Toyota- och Lexus-bilar i Europa. De elektrifierade modellerna står nu för 46 procent av den totala försäljningen av modeller från Toyota och Lexus.

Toyota har satsat hårt på elektrifiering och rent kvantitativt har satsningen gått hem. Under första delen av 2018 är 46 procent av alla sålda Toyota- och Lexusbilar elektrifierade – och i Sverige är siffran faktiskt ännu högre med hela 65 procent.

Själva menar Toyota att introduktionen av den lilla, stadsanpassade SUV:en Toyota C-HR är en stor anledning till att försäljningen av elektrifierade modeller går bra. Dessutom har fler hybridmodeller från tillverkaren haft höga försäljningssiffror. Modellerna Yaris Hybrid, Auris Hybrid och RAV4 Hybrid har alla slagit försäljningsrekord under första halvan av 2018, meddelar Toyota.

– Vi gläds över vår starka utveckling under det första halvåret i år, mycket tack vare vår framgångsrika elektrifierings-strategi. Vårt modellprogram med 16 självladdande elhybrider från Toyota och Lexus står nu för 46 procent av vår totala försäljning. Jag räknar med att 2018 fortsätter på samma sätt och kommer bli ett starkt år för Toyota med ökad försäljning, speciellt när det kommer till de självladdande elhybriderna, säger Dr Johan van Zyl, president och vd för Toyota Motor Europe.

Även Lexus försäljning av deras åtta självladdande elhybrider ökade och i Västeuropa och Sverige ligger hybridandelen för Lexusmodeller på 99 procent. Sammanlagt sålde Toyota Motor Europe 257 000 hybrider under det första halvåret av 2018 – en ökning med 23 procent i jämförelse med samma period förra året. De bäst säljande hybriderna var C-HR Hybrid, Yaris Hybrid och Auris Hybrid.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik