Polestar 1 testkördes vid polcirkeln – se videon här

Svenska Polestar kommer att vara på plats på Auto China 2018 i Peking och visa upp sin elektriska prestandahybrid Polestar 1. Det står nu klart efter att bilen testats i tuffast möjliga förhållanden i norra Sverige.

Polestar är ett dotterbolag till Volvo Cars och deras Polestar 1 är en eldriven Hybrid GT coupé som har den bästa prestandan av alla världens elbilar. Med en motoreffekt på 600 hk kombinerat med en räckvidd på 150 kilometer, enbart på el, ligger Polestar 1 i framkant när det kommer till utvecklingen av elbilar.

Testerna i de tuffa vinterförhållandena pågick under två veckor, norr om polcirkeln. Enligt Polestar själva testade man bilen för att ”undersöka och finjustera traditionella fordonsaspekter som fjädring och kördynamik”. Temperaturen låg stundtals nere på -28 grader, vilket också prövade drivlinan och batteriernas kapacitet i riktigt låga temperaturer.

Testförarna fokuserade framför allt på bilens torque vectoring-system, som möjliggörs av två bakre elmotorer med var sin planetväxeluppsättning. För att optimera chassibalansen och förbättra analyserna av bilens beteende under körning testades Polestar 1 också på is.

Enligt Polestars vd Thomas Ingenlath var testförarna mycket entusiastiska över bilens egenskaper.

—Förutom att de är mycket nöjda med balansen hos chassit, är de särskilt entusiastiska över torque vectoring-systemet. Vi är nu mycket säkra på hur detta förbättrar Polestar 1:s respons och precision vid kurvtagning. Detta är en bil för förare. Vi har nu passerat en viktig milstolpe i utvecklingen av Polestar 1, och prototyptestningen fortsätter under hela 2018.

LÄS OCKSÅ: KLART! Så mycket kostar Polestar 1

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik