Nya Opel Grandland X

En extremt ren och snål turbodiesel.

Utdrag från Opels pressmeddelande:

Kraftfull: Ny 1.5-liters diesel på 96 kW/130 hk
Före sin tid: Nya motorn uppfyller redan standarden Euro 6d-TEMP
Optimal avgasrening: NOx-uppfångare plus selektiv katalytisk reduktion
Lägre bränsleförbrukning: Upp till fyra procent mer effektiv än föregångaren
Åttaväxlad: Lågfriktions automatlåda för extra komfort och bränsleekonomi

Den kompakta SUV-modellen Opel Grandland X är den första modellen i Opels modellprogram som får den nya generationens avancerade dieselmotor. Den nya fyrcylindriga turboladdade 1,5-litersdieseln som debuterar i Grandland X, är både mer kraftfull och mer ekonomisk än föregångaren. Den nya drivlinan uppfyller de stränga framtida utsläppskraven tack vare en innovativ oxidationskatalysator/NOx-uppfångare tillsammans med selektiv katalytisk reduktion (SCR).

Den nya dieseln har en effekt på 96 kW/130 hk och det maximala vridmomentet är 300 Nm vid 1 750 r/min. Förbrukning¹ (med 6-växlad manuell låda): stad 4,7 l/100 km, landsväg 3,9-3,8 l/100 km, blandad körning 4,2-4,1 l/100 km, 110-108 g/km CO2). Bilen är även utrustad med ett bränslebesparande start/stopp-system.

Jämfört med sin föregångare, 1,6-litersdieseln på 88 kW/120 hk med 6-växlad manuell växellåda har den nya 1,5-litersmotorn på 130 hk i Grandland X upp till fyra procent förbättrad bränsleekonomi. Detta har uppnåtts genom minskning av cylindervolymen och inre friktion, optimerat förbränningssystem med patenterad kolvgeometri och ökad avgasåterföring (möjligt genom en högeffektiv värmeväxlare).

author image

Brand Arena

Kontakta mig
logo nyteknik