Klart: Så mycket kostar Polestar 1

En uppsnofsad Volvo-coupé med hybriddrivlina. Så skulle man kunna beskriva Polestars modell ”1”. Och nu har det nystartade märket avslöjat vad ett exemplar av bilen kostar.

Det var i höstas som Polestar lanserade sig som ett eget märke på riktigt. Då visade man upp modellen Polestar 1 för hela världen. Skådeplatsen var Shanghai och valet var otroligt avsiktligt – Kina är huvudmarknaden.

Nu lite drygt ett halvår senare är det återigen dags för kinesisk lansering, nu av den produktionsklara modellen.
– Efter vår offentliga introduktion på bilsalongen i Genève i mars är vi glada över att vara tillbaka i Kina – en av de viktigaste marknaderna för varumärket, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar.

 7 000 intresserade

I mars öppnades orderböckerna och hittills har 7 000 personer uttryckt intresse enligt företaget. Nu får man veta vad bilen kostar och det är lite mer än vad en vanlig Volvo går på. 155 000 euro, motsvarande 1 615 000 kronor får köpare lämna över.

– Vi har fått mycket positiv respons från våra första kunder. Det gör att vi känner att vårt varumärke har en ljus framtid. Redan 2019 kommer vi att lansera vår nästa bil, Polestar 2 – en renodlad elbil i mellanklassen som är väl utvecklad i sin konstruktionsfas. Vi kommer att följa upp den med Polestar 3, en fantastisk elektrisk suv med en vacker aerodynamisk silhuett som redan befinner sig långt fram i konstruktionsfasen, säger Thomas Ingenlath.

Polestar 1 är en hybrid med 600 hk och ett vridmoment på 1 000 Nm. Drivlinan består av en tvåliters förbränningsmotor som driver framhjulen och baktill är det dubbla elmotorer som tar hand om bakhjulen. Batterikraften är totalt på 34 kWh och enligt tillverkaren ska man klara sig upp till 150 km på en laddning. Det sistnämnda ska göra den till räckviddsmästare bland alla hybridbilar i världen.

LÄS OCKSÅ: Polestar 1 testkördes vid polcirkeln - se videon här.

LÄS OCKSÅ: Så mycket elbil får du för ditt basbelopp

author image

Felix Björklund

Kontakta mig
logo nyteknik