BMW visar upp sin nya helelektriska SUV

Nu visar BMW upp ytterligare en elbil för världen. Konceptbilen iX3 är en helelektrisk SUV och planen är att bilen kommer att rulla på vägarna år 2020.

Det var på den internationella bilmässan i Peking, Auto China 2018, som BMW:s nya iX3 presenterades för första gången. Konceptbilen är en elektrifierad version av en populära SUV:en BMW X3 och delar liknande egenskaper och design som den senaste versionen av X3 som släpptes förra året.

Men det finns en hel del nya detaljer som utmärker denna futuristiska SUV. Grillen, som är en nytolkning av den klassiska BMW-designen, och de nydesignade fälgarna är bara några komponenter som karakteriserar iX3.

Redan under motormässan i Genève, när BMW presenterade sin nya elbil i4, stod det klart att vi kan vänta oss en storsatsning på elektrifiering från den tyska biljätten. BMW:s vd Harald Krüger lovar att kunderna ska ha 25 stycken eldrivna modeller att välja mellan år 2025, varav 12 av dem ska vara helt elektriska.

Modellen är fortfarande en konceptversion men BMW har ändå avslöjat hur iX3 är utrustad. Konceptbilen är utrustad med:

  • En elmotor motsvarande 270 hästkrafter.
  • Ett högspänningsbatteri med en nettoeffekt på över 70 kWh.
  • En räckvidd på över 40 mil.

IX3 kommer att vara en av många eldrivna bilar som BMW planerat att lanserade de närmsta åren och kommer alltså att finnas tillgänglig på marknaden år 2020. Bilen kommer att byggas i BMW:s fabrik i Kina.

MAXAD ATTITYD MED MINI TJÄNSTEBIL (annons)

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik