Subaru: Tuffare tester i högre hastighet ger större säkerhet

Subaru har ett uttalat mål – att bygga Världens säkraste bilar. Alla tester och utvärderingar visar att man är på god väg. Nu tas ytterligare ett steg. I november invigs nya testbanor vid utvecklingsanläggningen i Bifuka utanför Hokkaido i Japan.

Subarus anläggning i Bifuka har en total yta om drygt 3,6 miljoner kvadratmeter och har i drygt 20 år använts för vintertester. Genom åren har centret utvecklats och 2003 invigdes den första höghastighetsbanan. Här finns även ytor som byggts för att efterlikna förutsättningar på specifika marknader. Europeiska stadsmiljöer och betongbelagda motorvägsavsnitt är bara några exempel.
Eftersom såväl trafikbeteenden som infrastruktur är i ständig förändring har Subaru uppgraderat höghastighetsbanan till att bättre efterlikna de europeiska motorvägarna samt byggt en ny stadsmiljö. Bland de nya banorna finns även sektioner som simulerar på- och avfartssituationer.

Det utvecklade testcentret kommer att bli basen för utprovning och vidareutveckling av förarassistanssystemet EyeSight. Nu är vi i slutfasen med anpassningar för att lansera Touring Assist – som är ett stort steg mot självkörande bilar – även i Europa. Touring Assist introducerades på den japanska marknaden som standardutrustning i uppdaterade Levorg för två månader sedan.

author image

Redaktionen

Kontakta mig
logo nyteknik