Här är helt nya BMW X2

"UNIK DESIGN FÖR EN URBAN, AKTIV OCH UPPKOPPLAD LIVSSTIL"

HELT NYA BMW X2 - BMW Group Sverige

I mars 2018 firar helt nya BMW X2 premiär, en sällsynt karaktärsfull och elegant modell som utstrålar personlighet och individualitet ur varenda por. Från den extroverta formgivningen med den oöverträffade chassidynamiken till den högklassiga interiören med många innovativa tekniska lösningar bjuder nya BMW X2 på en attityd och körglädje som är unik för detta segment.

Nya BMW X2 riktar sig framför allt till en ung och ungdomlig målgrupp i storstadsområden med en aktiv livsstil och som är ständigt uppkopplade.

Designen: en unik karaktär.

BMW X2 är slående elegant, oavsett betraktningsvinkel. Dess design är en perfekt kombination mellan coupémodellens sportiga dynamik och BMW X-modellernas robusta formspråk. Unika karaktärsdrag för denna modell är karossens smäckra linjer och fönsterpartier, den eleganta taklinjen, hjulhusens kantiga utseende, trösklarnas kraftfulla form samt avgasutblåsens iögonfallande design.

Vid en första anblick sticker framför allt två detaljer ut bland de många stilgreppen i nya BMW X2: BMW:s trapetsoidformade njurgrill har fått ett kantigare utseende och för första gången i BMW:s historia är njurarna bredare nedtill än upptill. BMW-logotypen på C-stolparna är en historisk referens till klassiska BMW-coupéer som BMW 2000 CS och BMW 3.0 CS/CSL som även symboliserar det sportiga DNA:t i BMW X2.

Den unika utstrålningen får BMW X2 att stå ut i mängden och med de nya modellalternativen M Sport och M Sport X kan BMW X2 få en ännu mer individuell karaktär.

Drivlinan: dynamik som i överlägsen kraft och effektivitet.

BMW Twin Turbo-motorerna i nya BMW X2 överför de sportiga generna till vägen på ett oöverträffat dynamiskt sätt. Vid lanseringen erbjuds tre motoralternativ: BMW X2 xDrive20i med 141 kW/192 hk samt dieselvarianterna BMW X2 xDrive20d med 140 kW/190 hk och BMW X2 xDrive25d med 170 kW/231 hk.

Bägge dieselmodellerna är som standard utrustade med BMW:s intelligenta fyrhjulsdrift BMW xDrive samt den automatiska 8-stegade Steptronic-växellådan medan bensinmodellen är utrustad med den sportiga 7-stegade Steptronic-dubbelkopplingsväxellådan.

Ytterligare motoralternativ att erbjudas till denna Sports Activity Coupé i början på 2018 – 3-cylindriga X2 sDrive18i samt 4-cylindriga X2 xDrive20i, X2 sDrive18d och X2 xDrive18d. Bensinmotorerna utvecklar från 103 kW/140 hk i X2 sDrive18i till 141 kW/192 hk i X2 xDrive20i. Motoreffekten i de bägge dieselmodellerna X2 sDrive18d och X2 xDrive18d är 110 kW/150 hk.

Den sportiga chassisättningen ger BMW X2 dess suveräna kördynamiska egenskaper och smidighet. M Sport- och M Sport X-utförandena är det sänkta M sportchassit standard vilket innebär hårdare fjädring och stötdämpning samt lägre markfrigång. M sportchassit finns även som tillval i grundutförandet av BMW X2. Det aktiva chassit Dynamic Damper Control (tillval) innebär ett 10 mm sänkt chassi och ger föraren av nya BMW X2 möjligheten att skräddarsy chassisättningen efter sina egna önskemål och behov.

Utrustningen: stilfullt modern.

Toppkvalitet är något som föraren av nya BMW X2 kan ta för givet. Interiören i X2 i M Sport- och M Sport X-modellerna kommer i den spännande tyg Micro Hexagon Antracit-/Alcantara-kombinationen med kontrastsöm på instrumentbräda och mittkonsol. Kombiinstrumentet och instrumentpanelens stora displayer ger interiören en sofistikerad look och en visuell koppling till BMW:s digitala expertis. Detta gäller i högsta grad även tillvalsfunktionerna BMW Connected, BMW ConnectedDrive Services samt fullfärgs BMW Head-Up Display, en utrustningsdetalj som gör BMW X2 unik i detta segment.

BMW ligger även i framkant när det gäller förarassistansssystem och BMW X2 är inget undantag när det gäller att erbjuda avancerade teknologier för ökad körsäkerhet, exempelvis Köassistent som avlastar föraren i monotona körsituationer såsom kökörning i rusningstrafik. Detta system ingår i tillvalsutrustningen Driving Assistant Plus som även omfattar ett antal kamerabaserade förarassistanssystem. Tillvalet Parking Assistant är även det utvecklat för att göra tillvaron enklare för föraren i BMW X2 genom att automatiskt leta efter lämpliga parkeringsfickor och vid behov även fickparkera bilen automatiskt.

author image

Redaktionen

Kontakta mig
logo nyteknik